Puhkusika

Puhkusika

— Perustettu 1988 —

NOIN NELJÄ KERTAA VUODESSA ILMESTYVÄ PUHKUPILLIEN KULTTUURIJULKAISU JA AINEENKIRJOITUSKANAVA
Julkaisija Jyväskylän yliopiston puhallinorkesteri Puhkupillit ry.
PL 35 / M
40014 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO
<puhkusika@puhkupillit.com>
Päätoimittaja Anna Salmikangas
Painosmäärä 60
ISSN 2323-380X
Painopaikka Jyväskylän yliopistopaino, Jyväskylä

Kirjoittamaan!

Kaikilla puhkuilla on oikeus, kunnia ja ennen kaikkea velvollisuus antaa panoksensa Puhkusian tekemiseen. Myös entiset ja etäsoittajat ovat erittäin tervetulleita kirjoittamaan.

Voit valita mieleisesi aiheen alla olevasta listasta.. Vapaavalintaisesta aiheesta saa toki aina kirjoittaa. Oman aiheesi voit löytää myös tutustumalla lehden palstoihin.

Valmiit jutut lähetetään päätoimittajalle.

Juttuideoita

  • Ensimmäiset treenini Puhkuissa
  • Muistoja orkesterista
  • Keikkaraportti
  • Piirrä kuva! Yksin tai kollektiivisesti.

Palstat

Uuden soittajan esittely

Uudet soittajat ovat perinteikkäästi kirjoittaneet Puhkusikaan vapaamuotoisen esittelyn itsestään. Orkesteriin tulleessa on kivaa, jos ihmiset tietävät nimen. Eivät treeneissä sitten pelkästään osoittele sormella.

Puhquotet

Kun joukko puhkuja (jpuhkut > 1) kerääntyy yhteen, monesti sanotaan vahingossa tai tahallaan kaikenlaisia hassuja asioita. Näitä hassunhauskoja lainauksia on sitten kaikkien kiva lukea seuraavasta siasta, joten ota hauskimmat sutkautukset ylös ja lähetä ne päätoimittajalle!

Nörttisika

Nörttejä on puhallinorkesteri enemmän tai vähemmän täynnä. Jotkut vaan ovat vähän enemmän nörttejä. Nörttisikaan saa kuka tahansa kirjoittaa esim. Star Trekistä, fysiikasta, puhallinorkesterisoittamisesta tai mistä tahansa muusta umpinörtistä aiheesta.

Sinkkusika

Sinkkusikaan voi kirjoittaa kuka tahansa sinkuksi itsensä tunteva. Sinkkusiassa on yleisesti puitu tärkeitä ihmissuhdeasioita ja ihmetelty pariutumista yleensä.

Kolumnit

Puhkusikaan saa kirjoittaa mietteitään ja ajatuksiaan kuka tahansa, mistä tahansa ja miten tahansa.

PJ:n palsta

Perinteeksi muodostunut, yhdistyksen puheenjohtajalle siunaantunut pakollinen nakki. Aiheet vaihtelevat puheenjohtajan intressien mukaan.