Orkesterin esittely

Jyväskylän yliopiston puhallinorkesteri Puhkupillit on perustettu vuonna 1983. Orkesterin hallinnollista puolta hoitava yhdistys perustettiin hieman myöhemmin, vuonna 1988. Puhkupillit tunnetaan suomalaisen puhallinmusiikin ja erityisesti omien säveltäjiensä tuotannon esittämisestä. Puhkupilleistä ovatkin lähtöisin mm. puhallinmusiikkisäveltäjät Jukka Viitasaari ja Janne Ikonen.

Soittajisto koostuu yliopisto-, ja ammattikorkeakoulun opiskelijoista sekä jo valmistuneistakin. Myös satunnaisia lukiolaisia nähdään välillä vierailemassa, esimerkiksi ennen armeijaan lähtöä. Osa soittajista on musiikkia ammatikseen opiskelevia, ja loput aktiivisia harrastajia. Viime vuosina Puhkuissa on ollut havaittavissa selkeä luonnontieteellisen tiedekunnan ja kielitieteilijöiden edustus. Soittajien ikähaarukka on jotakuinkin 19-30.

Puhkupillit keikkailee ahkerasti. Vakiintuneita lukukauden soitantoja on pitkin vuotta ja keikkailemme myös yksityistilaisuuksissa eri kokoisilla kokoonpanoilla. Joka toinen vuosi Puhkupillit osallistuu akateemisten puhallinorkesterien yhteistapaamiseen, Puhallukseen, joka järjestetään vuorovuosin kunkin orkesterin kotikaupungissa.

Puhkupillit soittaa musiikkia laidasta laitaan. Ohjelmistosta löytyy niin kotimaista kuin ulkomaista puhallinmusiikkia, elokuva-, ja musikaalisävelmiä, tanssimusiikkia, sinfonisia orkesteriteoksia ja lastenmusiikkia sekä bile-settejä (jazz, disco, pop, rock, blues, reggae, funk jne.).

Puhkuissa on vuosien varrella soittanut satoja nuoria muusikoita. Meininki on tavoitteellista mutta samalla hulvatonta. Meidän päitämme ei pipo kiristä. Ja mikä parasta, Puhkuista saa uusia ystäviä roppakaupalla!